Hlavní obsah

V Německu se zranilo 66 lidí v hromadných haváriích 259 aut

– Braunschweig • Aktualizováno
Novinky, DPA, ČTK, aš, Bild

Nedělní série hromadných havárií na německé dálnici A2 v Dolním Sasku mezi městy Peine a Braunschweig si vyžádala 66 zraněných. Deset osob lidí utrpělo tak vážná zranění, že je ohrožují na životě. V hromadných srážkách se střelo celkem 259 automobilů. Dálnice byla zablokována v délce třicet kilometrů.

Foto: Profimedia.cz

Dálnice A2 byla po nehodách úplně ucpaná.

Článek

Nejprve se srazila vozidla na dálnici A2 mezi Hämelerwaldem a Lehrte ležícím těsně za hranicemi Hannoveru ve směru na dolnosaskou metropoli Hannover. Následně se srazily další desítky aut u města Peine a poté u Braunschweigu. Na místě zasahovalo asi 340 hasičů a záchranářů, přivolány byly desítky sanitek a tři vrtulníky. Na jednom parkovišti byl vztyčen stan první pomoci. Nemocnice v okolí vyhlásily pohotovost.

Ještě v pondělí ráno byla dálnice A2 mezi exity Braunschweig Nord a Hämelerwald ve směru na Hannover uzavřena. Pokračovalo odstraňování následků hromadných havárií. V oblasti se tvořily až 30 kilometrů dlouhé kolony aut.

Za karamboly stojí podle DPA neopatrná jízda řidičů, kteří v silném dešti ztratili kontrolu nad vozidly. Oslnilo je i nízko stojící slunce.

Na dálniční spojce mezi autostrádami A2 a A7 u Hämelerwaldu napočítali hannoverští policisté 21 nehod, při kterých se zranilo 11 osob, z toho dvě vážně.

Reklama

Výběr článků

Načítám