Hlavní obsah

Za zabití fotbalového fanouška jde italský policista na šest let do vězení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Arezzo

Italský policista byl odsouzen na šest let do vězení za zabití fanouška, jehož smrt v listopadu 2007 rozpoutala vlnu násilí na fotbale. Luigi Spaccarotella zastřelil šestadvacetiletého římského diskžokeje a fanouška Lazia Gabriela Sandriho na dálničním odpočívadle při cestě na ligový zápas.

Článek

Státní zástupce žádal porotu u soudu v Arrezu, aby policistu uznala vinným z vraždy. Verdikt "zabití" proto v soudní síni doprovázely nesouhlasné výkřiky od přátel a rodiny oběti. Sandriho matka se dokonce po vynesení rozsudku zhroutila a musela vyhledat lékařskou pomoc. Otec zabitého fanouška označil verdikt za ostudný a uvedl, že se rodina odvolá. Zároveň ale vyzval fotbalové příznivce, aby zůstali klidní a neuchylovali se k násilí.

Sandri zemřel poté, co ho do krku zasáhla kulka, když seděl v autě. Policistovi obhájci tvrdili, že vypálil, aby rozehnal dvě znepřátelené skupiny fanoušků. Vyšetřovatelé oproti tomu uváděli, že Spaccarotella mířil přímo na auto v momentu, kdy už bylo po potyčce.

Poté, co se předloni na podzim zpráva o Sandriho smrti rozšířila, začali fanoušci v Římě, Miláně a dalších městech řádit, vytloukat okna, házet kameny na strážce zákona a v metropoli dokonce skupina napadla policejní stanici.

Reklama

Výběr článků

Načítám