Hlavní obsah

Ve Vysokých Tatrách zakázali po nehodě jízdu na koloběžce

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)
Tatranská Lomnice

Adrenalinovou atrakci - jízdu na koloběžkách - ve Vysokých Tatrách zakázali po sobotní nehodě chlapce z Litvy. Chlapec se na dráze srazil s automobilem, utrpěl těžká zranění a je stále ve vážném stavu. Na koloběžkách se v Tatrách jezdilo ze stanice Štart do Tatranské Lomnice a z Hrebienku do Starého Smokovce.

Foto: Miroslav Šára, Právo

Vysoké Tatry- Kriváň

Článek

Jak informuje server cas.sk, oficiálním důvodem je skutečnost, že silnici využívá velké množství pěších turistů.

"Raději budeme mít půl miliónu spokojených pěších turistů, kteří nemají obavy, že je někdo srazí, než 15 tisíc vysmátých koloběžkářů," uvedl Peter Novák z tatranského magistrátu.

Provozovatel atrakce vyjádřil nad neštěstím lítost. "Doufáme, že tato událost Tatrám neublíží. Věříme, že chlapec bude v pořádku a dostane se z toho," řekla Katarína Šarafínová ze společnosti Tatra Mountains.

Případ vyšetřuje policie. Automobil měl údajně povolení vjet na dráhu, ale nikdo z místních nechápe, proč vjelo na dráhu v čase, kdy ji používali koloběžkáři. V jednom se však shodují všichni, provozovatel atrakce měl zabezpečit, aby na silnici nejela najednou koloběžka a automobil.

Zdravotní stav dvanáctiletého Matthewa z Litvy je i po druhé operaci vážný. Podle neoficiálních zdrojů utrpěl vážné zranění mozku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám