Hlavní obsah

Portugalská fregata se 182 vojáky je v karanténě kvůli chřipce H1N1

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Portugalská vojenská loď se 182 vojáky na palubě byla od neděle dána v jižní Anglii do karantény kvůli případu nákazy chřipkou A(H1N1) v posádce. Oznámila to v noci na sobotu agentura AFP s odvoláním na portugalské vládní zdroje.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Nakažený voják byl přepraven už v neděli do zdravotního střediska na námořní základně Devonport v přístavním městě Plymouth. V pátek byl vrácen na loď, protože pro zbytek posádky už nepředstavoval hrozbu.

Podle společného prohlášení portugalských ministerstev zdravotnictví a obrany byl zbytek posádky izolován na lodi a byla učiněna preventivní opatření - především byli vojáci preventivně očkováni.

Fregata Bartolomeu Dias se v britských vodách účastní cvičných operací od 16. června. Do Portugalska se vrátí až na začátku srpna.

Portugalsko především v posledních dnech zaznamenalo zvýšený nárůst případů onemocnění takzvanou prasečí chřipkou. Do pátečního večera registrovalo 79 případů, přičemž osm lidí bylo pozitivně testováno v posledních 24 hodinách.

Reklama

Výběr článků

Načítám