Hlavní obsah

Fotograf přistihl Obamu s očima na pozadí delegátky

Novinky, Tomáš Reiner

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aquila

Státníci to nemají na veřejnosti lehké, což o prezidentovi Spojených států na vrcholné zahraniční konferenci platí dvojnásob. Objektivy fotografů na něj mířily z každého úhlu také ve čtvrtek na summitu skupiny zemí G8 v italské Aquile. Fotograf agentury Reuters ho při tom zachytil, jak hledí na pozadí brazilské delegátky.

Foto: Jason Reed, Reuters

Článek

Obama si slabou chvilku vybral při řazení účastníků konference před společným fotografováním. Prezident USA stojí na stupínku a oči má upřené na pozadí Mayory Tavaresové z doprovodu jeho brazilského protějšku Luize Luly da Silvy, která právě míří na své místo. Momentku kouzelně doplňuje vedle Obamy stojící francouzský prezident Nicolas Sarkozy, jenž se tváří, jakoby si Tavaresovou stačil prohlédnout první.

Je možné, že Obama jen na stupínku hledá svou jmenovku a Sarkozyho pobavila scéna, která se udála mimo hledáček objektivu. Zatímco u francouzského prezidenta jde o pravděpodobný scénář, Obama alibi nemá. Své místo už totiž našel.

Summit G8 v pátek končí. Lídři zemí s nejvyspělejšími ekonomikami se na něm mimo jiné dohodli, že nepřipustí zvýšení teploty na Zemi do roku 2050 o víc než dva stupně v porovnání s předindustriální érou a zemědělství v chudých zemí podpoří novými investicemi v hodnotě 20 miliard dolarů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám