Hlavní obsah

Ženy pronásledují Berlusconiho i na summitu G8

Právo, nek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aquila

Přízrak žen, s nimiž měl italský premiér Silvio Berlusconi v posledních měsících tolik problémů v soukromém životě, jej nepřestává pronásledovat ani jako hostitele nynějšího summitu G8. Berlusconi musel shánět náhradu za svou manželku Veronicu Lariovou, která by se věnovala prvním dámám prezidentů a šéfů vlád, jež do Aquily přicestovaly jako doprovod svých manželů.

Foto: Reuters

Italský prezident Silvio Berlusconi na tiskové konferenci v Římě

Článek

Lariová na jaře oznámila, že kvůli neutichajícím aférkám Berlusconiho s jinými ženami podává žádost o rozvod. Belrusconi vyřešil problém po svém: jako oficiální hostitelky vystupují dvě mladé ministryně jeho vlády, včetně ministryně pro rovnost příležitostí Mara Carfagnaová.

Foto: Profimedia.cz

Italská ministryně Mara Carfagna

Tuto atraktivní 33letou Siciliánku přitom média už nejednou „proprala“, a to nejen jako někdejší účastnici soutěže Miss Italia a bývalou modelku, která se nechala fotit nahoře bez. Před třemi lety jí Berlusconi při udělování televizních cen vysekl kompliment, když řekl, že kdyby nebyl ženatý, „ihned, tady na místě“, by si ji vzal.

Berlusconiho manželky se to velmi dotklo a vynutila si tehdy na choti veřejnou omluvu.

Bruniová dává svou nevraživost čile najevo

Program prvních dam na summitu G8 zhořkl i tím, že jej zatím ignorovala manželka francouzského prezidenta Carla Bruniová-Sarkozyová. Do Aquily se chystala přijet až ve středu večer jako do místa, které stihlo tragické zemětřesení. A ve čtvrtek ráno chtěla zase odcestovat zpět do Paříže.

Foto: Eric Feferberg/Pool, Reuters

Carla Bruniová-Sarkozyová

Bruniová se totiž nijak netajila výhradami vůči pořadateli summitu, s nímž má „otevřený účet“ hned kvůli několika věcem. Nelíbila se jí například kontroverzní poznámka Berlusconiho na adresu amerického prezidenta Baracka Obamy, že je „opálený“. „Jsem šťastná, že jsem se stala Francouzkou,“ řekla nato Bruniová.

K uším první dámy Francie, která je italského původu, se pak donesla i další údajná poznámka Berlusconiho, že „dal“ Sarkozymu manželku. A konečně, Bruniová se nechala slyšet, že je „nepatřičné“, jestliže jako hostitelka vrcholné schůzky G8 vystupuje Carfagnaová. Britský list The Times k tomu poznamenal, že Bruniová to údajně prohlásila i přesto, že ona sama se v době, kdy působila jako topmodelka, nechávala fotografovat nahá.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Silvio Berlusconi přijíždí ekologickou čtyřkolkouVideo: Reuters

Reklama

Související články

Francie chce rozšíření skupiny G8

Francouzská ministryně zahraničí Christine Lagardová vyzvala před nadcházejícím summitem G8 v italské Aquile k rozšíření skupiny nejvyspělejších zemí...

Ve městě trosek Aquile začíná summit G8

Po třech měsících od ničivého zemětřesení, které si vyžádalo začátkem dubna skoro 300 obětí, se ve středu na italskou Aquilu upře opět pozornost celého světa....

Výběr článků

Načítám