Hlavní obsah

Milanu Kňažkovi hrozí trest za ublížení na zdraví

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Známému slovenskému herci Milanu Kňažkovi (64) hrozí trest za dopravní nehodu, při níž se vloni v únoru zranila jedna žena. Herec údajně překročil povolenou rychlost a při předjíždění nedaleko Zlatých Moravců narazil do jiného automobilu. Jak napsal deník Nový čas, bývalému slovenskému ministru kultury hrozí za ublížení na zdraví až rok vězení.

Článek

"Pokud ho soud uzná vinným, může jít do vězení až na jeden rok, ale pravděpodobně dostane jen peněžitý trest nebo podmínku," řekl deníku mluvčí krajské prokuratury v Nitře Jaroslav Maček. Zraněná žena seděla v automobilu, do něhož herec loni 22. února narazil. Utrpěla komplikovanou zlomeninu ruky a absolvovala řadu operací.

Kňažko se k rozhodnutí prokuratury nechtěl vyjádřit. "Vyjádřím se k tomu až po soudním procesu, který nemohu prohrát," řekl.

Na Kňažka se to sype

Aby toho nebylo málo, vedle Kňažkovy vily v bratislavské luxusní čtvrti vyrůstá obří stavba, která narušila statiku hercova domu. Černá stavba zasahuje do Kňažkova pozemku. Stavební úřad vydal rozhodnutí o zastavení stavby, ale investor to nerespektuje.

"Je to katastrofa. Praskají nám zdi zvenčí i uvnitř, dům je nakloněný, je narušena statika domu," říká hercova zoufalá manželka Eugénia Kňažková (56). Manželé Kňažkovi přivolali policisty, ale ti pouze sepsali protokol a odjeli.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám