Hlavní obsah

Peklo na železnici v Itálii, při explozi vagonů s plynem zahynulo 16 lidí

– Řím • Aktualizováno

Nejméně 16 mrtvých a 50 zraněných si vyžádala exploze cisternových vagónů se zkapalněným plynem u severoitalského města Viareggio. Vlak s 14 cisternovými vagóny krátce před půlnocí vykolejil blízko nádraží padesátitisícového města. Mohutná exploze srovnala se zemí několik domů. panují obavy, že mohou vybuchnout další vagóny s propanbutanem, kteří hasiči ochlazují proudy vody.

Článek

Výbuch postihl oblast v okruhu 300 metrů, kde se podle očitých svědků rozpoutalo skutečné peklo.Trosky vagónů výbuch rozmetal po okolí. Tlaková vlna srovnala se zemí několik domů. Místo připomínalo inferno. Oblast ozářily vysoké plameny, které polykaly okolní domy i auta, nad vším se vznášel hustý kouř a zněly sirény.

"Exploze byla děsivá. Celá obloha se zbarvila oranžově, bylo tam hodně hustého dýmu, silně  jsme mohli cítit horko. Je to hrozné. Smrad byl příšerný, pravil Penny Firt, žijící ve městě. 

V ulici vedoucí kolem nádraží se zřítily dva domy, které zcela vyhořely. Pod jejich troskami bylo objeveno nejméně pět obětí, včetně jednoho dítěte.  Dalšími oběťmi se stali motocyklista, který v době výbuchu přijížděl k nádraží a okolo procházející člověk

Záchranářům a hasičům se  podařilo z trosek domů krátce před úsvitem vyprostit tři živé děti. Pátrají dále v rozvalinách, kde mohou být další oběti.Panují však obavy, že spíš najdou další mrtvá těla.

Zranění různého charakteru utrpělo nejméně 50 lidí, mnozí byli hospitalizováni s vážnými popáleninami. Z obav před dalšími explozemi bylo v okolí nádraží evakuováno tisíc lidí z několika domů. 

Příčina vykolejení vlaku je zatím předmětem šetření. Podle mluvčího policie mohlo neštěstí způsobit poškození kolejí nebo problém s brzdným systémem vlaku. Oba strojvůdci, kteří utrpěli jen lehká zranění, tvrdí, že předtím, než vlak vykolejil, cítili velkou ránu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám