Hlavní obsah

Gašparovičovo letadlo do Prahy zastavili těsně před startem

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)
Bratislava
Aktualizováno

Slovenský prezident Ivan Gašparovič měl v pondělí ráno odletět na oficiální návštěvu České republiky. Prezidentský speciál byl ale cestou na vzletovou dráhu zastaven a přílet do Prahy se zpozdil.

Foto: Jan Koller , ČTK

Slovenský prezident Ivan Gašparovič

Článek

Ačkoliv mluvčí prezidenta Marek Trubač uvedl, že příčinou byly technické potíže, agentura TASR  oznámila, že na bratislavském letišti zasahovali hasiči, zdravotníci i policie se psem. Důvodem podle deníku Sme byl výhružný telefonát z Banské Bystrice. Pachatele už údajně policie zadržela.

Letadlo odletělo do Prahy se zpožděním půl druhé hodiny.

Gašparovičova návštěva ČR je jeho první oficiální zahraniční cestou po opětovném zvolení do funkce. V Praze má v pondělí jednat s českým prezidentem Václavem Klausem, předsedou senátu Přemyslem Sobotkou a šéfem poslanecké sněmovny Miloslavem Vlčkem. Oficiální návštěva bude pokračovat v úterý návštěvou Brna a Lednice.

Gašparovič porazil 4. dubna 2009 ve druhém kole přímých prezidentských voleb kandidátku opozice Ivetu Radičovou. Stal se prvním slovenským prezidentem, který zastává funkci i ve druhém funkčním období.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám