Hlavní obsah

Na Slovensku chytili už třetího Nigerijce s žaludkem plným drog

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

V průběhu necelých tří týdnů zadržela slovenská policie na bratislavském letišti už třetího drogového dealera z Nigérie. Muži pokaždé převáželi v břišní dutině kokain. Novinky o tom informovala bratislavská policejní mluvčí Tatiana Kurucová.

Článek

"V sobotu jsme zadrželi 29letého Nigerijce, který v břišní dutině převážel téměř 14 tisíc dávek kokainu. Hrozí mu až dvacet let vězení," uvedla mluvčí. Muž, který přiletěl z Prahy, měl v břišní dutině 51 plastových balíčků s kokainem. "Hodnota zadrženého kokainu je 105 až 280 tisíc eur," dodala Kurucová.

Celníci přímo na letišti provedli narkotest, který reagoval pozitivně na kokain. Muž byl následně eskortován do Fakultní nemocnice v Ružinově, kde se podrobil lékařskému vyšetření. "Muž byl hospitalizován pod dohledem celníků," uvedla mluvčí celníků Martina Kereková.

První Nigerijec, kterého zadrželi v Bratislavě 9. června, měl v těle 70 balíčků kokainu. Další byl zadržen 23. června a v těle měl 73 balíčků heroinu. Oběma hrozí dlouholeté vězení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám