Hlavní obsah

Dunaj v Bratislavě přesáhl osm metrů

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Řeka Dunaj v Bratislavě kulminovala v pátek na 816 centimetrech. I když se voda vylila na Tyršovo nábřeží a ohrožuje zde umístěné letní pláže a terasy, větší škody zatím nenapáchala. Podle vodohospodářů už řeka nebude dál stoupat. Na ochranu nábřeží bylo použito několik stovek pytlů s pískem.

Dunaj v Bratislavě kulminoval na 816 cmVideo: Ivan Vilček, Právo

 
Článek

"Situace na horním toku je ustálená, na středním toku voda kulminovala a na dolním toku bude ještě Dunaj mírně stoupat,“ uvedla Oľga Sršňová z Ministerstva životního prostředí. Druhé stupeň povodňové aktivity stále platí v Devíně, v Medveďově a Komárně. V nejbližších dnech se v okolí Dunaje očekávají jen bouřky lokálního charakteru.

Řeka začala prudce stoupat v úterý, když Rakousko a Slovensko zasáhly vytrvalé deště.

Foto: Ivan Vilček, Právo

Dunaj v Bratislavě kulminoval na 816 cm.

Reklama

Související články

Na Vltavě se ztratil vodák

Policisté prohledávají břeh Vltavy ve Větřní na Českokrumlovsku, kde se ztratil jeden z vodáků. Lidí na lodích bylo na řece nepočítaně, přestože Povodí Vltavy...

Voda v sousedních zemích opadá

Česká republika je s jedenácti oběťmi nejvíce postižena současnými povodněmi, které zasáhly i sousední země. Přesto v Rakousku, Německu a Polsku zůstává v řadě...

Výběr článků

Načítám