Hlavní obsah

Patnáctiletý Brit znásilnil učitelku, ta od školy dostane obří odškodnění

Novinky, alt

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Patnáctiletý žák londýnské Westminster Coty School znásilnil v roce 2004 dvaatřicetiletou učitelku poté, co zůstala sama po vyučování ve třídě a procházela učebnice. Učitelka školu chtěla zažalovat za to, že jí nikdo neřekl, že po škole se pohybuje někdo, kdo obtěžuje ženy. Před soudcem se obě strany dohodly na odškodnění.

Foto: Profimedia.cz

Chlapecká škola Westminster City School

Článek

Jeho výše nebyla zveřejněna, ale jde prý o velkou sumu. Zaplatí ji škola. Bývalá učitelka se s institucí dohodla na vyrovnání. Znásilnění prý zničilo její život, není už schopná vrátit se k učení, které milovala. 

Na škole žena v roce 2004 pracovala asi týden jako učitelka francouzštiny. Při nástupu jí prý vedení neřeklo, že se objevily případy sexuálního obtěžování, například uklízečky.

"Nikdo mě nevaroval. Kdyby mě varovali, nikdy bych ve třídě nezůstala sama," řekla oběť znásilnění. Škola ji přímo "postavila násilníkovi do cesty, myslí si učitelka." Dwayne Best byl v roce 2005 odsouzen k doživotnímu pobytu v ústavu.

Ve škole prý dobře věděli o tom, že Best má poruchu chování. Kvůli ní měl být dávno vyloučen, škola to přesto neudělala. "Případ se stal před pěti lety, byl velkou výjimkou, škola nemohla nic takového předvídat a nenese za čin žádnou odpovědnost. Obě strany už věc vyřešily," citoval mluvčího školy list London Evening Standard.

Reklama

Výběr článků

Načítám