Hlavní obsah

Matka půjde za vraždu tří novorozenců na osm let do vězení

– Tours

Soud ve Francii ve čtvrtek poslal na osm let do vězení ženu, která zabila svá tři novorozeňata. Soud se zaměřil hlavně na psychické problémy 41leté Véronique Courjaultové, informovala agentura Reuters. Případ matky, která tělíčka dvou mrtvých dětí ukryla v mrazáku a jedno spálila, šokoval francouzskou veřejnost.

Foto: Stephane Mahe , Reuters

Veronique Courjaultovou přivádějí k soudu v Tours.

Článek

"Jsem si vědoma toho, že jsem své děti zabila a že to se mnou navždy zůstane," řekla plačící Courjaultová krátce před tím, než soud vynesl rozsudek.

Případ vyšel najevo v roce 2006, když manžel Courjaultové chtěl udělat místo v mrazáku. Objevil v něm tělíčka dvou dětí, o nichž nevěděl, že jsou jeho. O hrůzném nálezu informoval policii v Jižní Koreji, kde tehdy se svojí manželkou žil. Manželé nejdříve tvrdili, že děti nejsou jejich a že netuší, jak se do mrazáku dostaly. Vrátili se do Francie, kde testy DNA prokázaly, že rodiči skutečně jsou.

Véronique Courjaultová se přiznala, že byla třikrát těhotná, aniž by o tom její manžel věděl, a že svá novorozeňata, jež přišla na svět mezi roky 1999 a 2003, uškrtila. Policie původně podezřívala jejího manžela, že o smrti dětí věděl, nicméně během vyšetřování se ukázalo, že ani nikdo jiný si nevšiml, že Véronique je těhotná.

Manželé Courjaultovi mají dvě starší děti, kterým je 12 a 14 let.

Psychiatři, kteří u soudu vypovídali, se shodli na tom, že Courjaultová trpí závažnými psychickými problémy spojenými s mateřstvím. Jejich posudky se ale rozcházely ohledně toho, nakolik si Courjaultová byla vědoma svého jednání.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám