Hlavní obsah

Žena zabila bohatého milence při sadomaso hrátkách, dostala osm let

– Ženeva

Soud ve švýcarské Ženevě ve čtvrtek poslal na osm a půl roku do vězení bývalou milenku jednoho z nejbohatších Francouzů za to, že ho úmyslně zabila. Při sadomasochistických hrátkách v únoru 2005 totiž bankéře Edouarda Sterna čtyřikrát střelila z revolveru. O výsledku sledovaného procesu informovaly agentury.

Foto: Profimedia.cz

Žena svého milence zastřelila.

Článek

Stern byl na seznamu nejbohatších Francouzů v první padesátce. Své milence Cecile Brossardové na důkaz lásky převedl na účet milión dolarů. Přístup k penězům jí ale pak zablokoval. Vyčítal jí prý, že mu peníze ukradla.

Nyní čtyřicetiletá Francouzka přiznala, že po svém milenci čtyřikrát vystřelila. Nalezen byl mrtev ve svém luxusním ženevském bytě, a to v latexovém obleku a spoutaný. Podle soudu jednala žena vědomě. Svého blízkého prý obelhala, aby se dostala k jeho penězům.

Takové manipulativní a cynické jednání prý neodpovídá hluboce zamilované ženě, padlo u soudu. Soudci ale připustili to, že v době činu byla Céline zoufalá. Stern ji ponižoval a byl k ní krutý.

Předsedkyně soudu víc než osmiletý trest zdůvodnila tím, že obžalovaná padesátiletého muže úmyslně zabila čtyřmi ranami z revolveru. Čin byl prý navíc zvlášť zbabělý, protože oběť se v tu dobu nemohla bránit.

Střelila ho do obličeje

První rána mířila do obličeje. Byla tedy jen malá šance, že by ji Stern přežil. Žalobce požadoval jedenáctileté vězení. Podle něj se čin pohyboval na hraně vraždy. Obhajoba mluvila o obraně a zabití v afektu.

Odsouzená musí pozůstalým navíc zaplatit i odškodné. Soud ho stanovil na symbolický jeden švýcarský frank (asi 17,70 korun). Žena musí uhradit také soudní výlohy a advokáty. Stát ji to bude 217.000 franků (asi 3,85 milionu korun).

Z vězení by podle svého obhájce mohla být předčasně propuštěna už za 17 měsíců. Více než čtyři roky totiž strávila ve vyšetřovací vazbě, která se jí do trestu započítává.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám