Hlavní obsah

Česká turistka nepřežila pád ve Slovenském ráji

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Smrtelná zranění utrpěla ve čtvrtek 54letá turistka z České republiky při 30metrovém pádu z plošiny Tomášovské vyhlídky ve Slovenském ráji. Přivolaní záchranáři se tři čtvrtě hodiny pokoušeli turistku oživit přímo na místě.

Článek

Jak informuje internetová stránka Horské záchranné služby na pomoc byl přivolaný také vrtulník Letecké záchranné služby s lékařem. Lékař pokračoval v resuscitaci, ale bez úspěchu. Turistka z Moravy vážným zraněním podlehla na místě.

Záchranná služba zatím nemohla poskytnout další podrobnosti, protože vyslaný tým se teprve vrací z terénu.

Čeští turisté patří k častým obětem hor.

Čeští turisté patří na Slovensku k poměrně častým obětem hor. Vrtulník letecké záchranné služby vysadil 15. června ve Vysokých Tatrách lékaře u českého turisty, který ležel nedaleko stezky pod Kopským sedlem. Šedesátiletý muž zřejmě dostal epileptický záchvat. Lékař jeho stav stabilizoval a muže převezli do popradské nemocnice.

V dubnu 2009 český lyžař jen zázrakem přežil 300metrový pád v Nízkých Tatrách. Letos v únoru v Nízkých Tatrách zahynul český turista, kterého záchranáři po čtyřech dnech pátrání našli mrtvého asi 50 metrů pod vrcholem Ďurkové, zhruba kilometr od chaty.

Za zásahy Horské záchranné služby se na Slovensku od července 2006 platí. Hodina práce záchranáře stojí přibližně 23eur (asi 630 korun). Náklady stoupají podle náročnosti zásahu.  

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám