Hlavní obsah

Za ponižování Romů byli propuštěni další slovenští policisté

Bratislava

Slovenská policie propustila tři košické policisty, kteří ponižovali romské chlapce. Skupinu chlapců nutili se na služebně svléknout a vzájemně se bít. Přitom si je nahrávali. Všechny policisty, kteří byli tou dobou ve službě, vyšetřuje inspekce. Šest jich bylo propuštěno už dříve.

Článek

Policisté skupinu mladíků od deseti do 16 let zadrželi v březnu na košickém sídlišti. Údajně zbili a okradli starší ženu. Na stanici na ně křičeli, nadávali jim a nutili je se svléknout a vzájemně se bít.

Sedm policistů inspekce obvinila ze zneužití pravomocí veřejného činitele a vydírání, za což jim hrozí několikaletý trest. "Vyšetřování nadále pokračuje a zjišťuje se v něm jak služební, tak i trestněprávní zodpovědnost," řekla Silvie Miháliková ze slovenského ministerstva vnitra.

Dva z propuštěných policistů pracovali na Oddělení služební kynologie, čtyři u Pohotovostní motorizované jednotky. Z policejního sboru museli odejít i ředitel, jeho zástupce a další policista z policejního oddělení Košice Jih. Mimo službu je nadále jeden člen Pohotovostní motorizované jednotky a policistka z obvodního oddělení Košice Jih.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám