Hlavní obsah

Al-Kajda chystá velký útok proti německým občanům, tvrdí Spiegel

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mezinárodní teroristická síť Al-Kajda plánuje útok proti Němcům před zářijovými parlamentními volbami v Německu. S odvoláním na nejmenované německé oficiální zdroje to uvedl německý časopis Der Spiegel, podle kterého má jít o odplatu za působení německých jednotek v Afghánistánu.

Foto: Reuters

Vůdce teroristické organizace Al-Kajda Usáma bin Ládin

Článek

Představitelé německých tajných služeb a policie věří, že zvlášť ohroženi jsou němečtí občané v severní Africe, například německé firmy v Alžírsku. Hrozí podle nich i útoky v samotném Německu. Varování se opírá o informace, které získaly Spojené státy od Al-Kajdy na afghánsko-pákistánské hranici.

Cílem Al-Kajdy je podle magazínu Der Spiegel ukončit německou vojenskou přítomnost v Afghánistánu, která je špatně vnímána i německou veřejností. Berlín má povolení parlamentu udržovat v této asijské zemi, kde zahraniční koalice v čele s USA bojuje proti islámskému hnutí Taliban, 4500 vojáků.

Mluvčí německého ministerstva vnitra zprávu o hrozbě nepotvrdil, ani nepopřel. V minulých měsících však němečtí představitelé opakovaně varovali, že Německo je možným terčem islámských radikálů.

Reklama

Související témata:

Související články

Al-Kajdá se bojí tajemného pathrai - čipu CIA

V pákistánských kmenových oblastech se šeptandou šíří strach. Americká CIA podplácí místní vesničany, kteří pak poblíž usedlostí, kde žijí vůdci muslimské...

Výběr článků

Načítám