Hlavní obsah

Za otřesné vraždy stráví dvojice Britů ve vězení desítky let

– Londýn

Dva mladí Britové Nigel Farmer a Daniel Sonnex, uznaní vinnými z vraždy francouzských studentů Laurenta Bonoma a Gabriela Fereze, stráví ve vězení nejméně 35, respektive 40 let. Ve čtvrtek o tom rozhodl soud v londýnském Old Bailey. Formálně byli podle zákona jako v každém případě vraždy odsouzeni na doživotí, soud však stanovil 35 a 40 let jako dobu trestu, pod kterou nesmějí být předčasně podmínečně propuštěni.

Foto: Reuters

Zleva Nigel Farmer a Daniel Sonnex

Článek

Třiadvacetiletí studenti biochemie Laurent Bonomo a Gabriel Ferez byli loni 29. června nalezeni mrtví v Bonomově bytě v londýnské čtvrti New Cross. Francouzští studenti z polytechniky v Clermont-Ferrandu byli v Londýně na tříměsíční stáži na univerzitě Imperial College.

Bonomo měl v těle 194 bodných ran a Ferez 50. Jejich ohořelá těla byla objevena poté, co sousedi zavolali policii kvůli výbuchu v bytě. Policisté, kteří vraždu vyšetřovali, označili případ za jeden z nejotřesnějších, s jakým se kdy setkali.

Foto: Reuters

Spáleniště v bytě obětí, studentů Laurenta Bonoma a Gabriela Fereze

Oba obvinění, třiadvacetiletý Londýňan Dano Sonnex i třiatřicetiletý nezaměstnaný bezdomovec Nigel Farmer, během procesu svou vinu popírali. Dvanáctičlenná porota však shledala předložené důkazy za dostatečně průkazné a uznala je vinnými z vraždy, omezování osobní svobody, loupeže a žhářství, i když je spáchali opilí a pod vlivem drog.

Soudce při stanovování výše trestu prohlásil, že hrůznost činu by ospravedlnila i doživotí bez možnosti předčasného propuštění, s ohledem na mládí pachatelů však stanovil minimum 35 let pro Farmera a 40 pro Sonnexe.

Reklama

Výběr článků

Načítám