Hlavní obsah

Oceláři řádili v ulicích španělského Viga několik hodin

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vigo

V přístavu Vigo na severozápadě Španělska se ve středu střetlo několik stovek rozlícených ocelářů s pořádkovými jednotkami. Střety trvaly několik hodin, podle agentury AP nebyl nikdo zraněn.

Článek

Policie se snažila odboráře rozehnat slzným plynem a gumovými projektily, demonstranti odpovídali metáním různých železných výrobků, například velkých matek. Na několika místech také zapálili barikády, aby policistům zabránili v přerušení protestu.

Demonstraci svolaly do Viga odbory sdružující asi 30 000 dělníků oceláren a dalších železárenských provozů celé provincie Pontevedra. Protest měl podpořit požadavky odborářů při zdlouhavém vyjednávání s vedením firem o uzavření nové kolektivní smlouvy.

Několikatýdenní jednání se dostala do slepé uličky kvůli platovým požadavkům odborů a zástupci vedení podniků se v úterý z rozhovorů stáhli. Dělníci proto dnes vytáhli do ulic a protest chtějí opakovat i v následujících dnech.

Reklama

Výběr článků

Načítám