Hlavní obsah

Manželé skočili z útesu poté, co jim zemřel syn. Jeho tělo měli v batohu

Novinky, Alex Švamberk
Eastbourne

Tragický případ řešili od neděle policisté v anglickém Sussexu. Pod strmým útesem Beachy Head nalezli v neděli dvě těla patřící Britovi a Japonce. Vzhledem k tomu, jak je útes strmý, spekulovali, že pár mohl přecenit své síly. Obrat nastal, když v pondělí nalezli nedaleko těl dva batohy. V jednom byla mrtvola pětiletého chlapce a v druhém jeho hračky.

Článek

Když záchranáři v pondělí vyzvedávali těla muže a ženy, nalezli vedle nich v batohu tělo pětiletého chlapce. Soudní lékař zjistil, že zemřel přirozenou smrtí. Na parkovišti navíc objevili opuštěnou stříbrnou dodávku Volkswagen.

Syn zemřel na meningitidu

V úterý se policistům podařilo případ vyřešit. Čtyřiatřicetiletý Neil Puttink a jeho o deset let starší manželka Kazumi ukončili svůj život dobrovolně skokem ze 120 metrů vysokého útesu, protože jejich pětiletý syn Samuel byl nevyléčitelně nemocný a o víkendu zemřel.

Mluvčí Národního zdravotní služby v Bathu a severovýchodním Sommersetu k případu pětiletého chlapce uvedl pro tiskovou agenturu Press Asociation: "Samuel Puttick byl léčen s pneumokokovou meningitidou na jednotce intenzivní péče dětského oddělení Bristolské královské nemocnice. Když bylo jasné, že není šance infekci u Sama vyléčit, byl v pátek předán rodičům na jejich žádost, protože chtěli, aby zemřel v pokoji. Za mrtvého byl prohlášen týž večer v osm hodin.“

Rodiče, žijící ve Westbury v hrabství Wiltshire, se ale s jeho smrtí nevyrovnali. Plyne to z dalšího šetření police. Inspektor Ian Williams ze sussexské police uvedl: "Jako výsledek našeho šetření mohu uvést, že Samuelovi rodiče Neil a Kazumi se rozhodli vzít si život.“

Krásné a strmé útesy lákají sebevrahy

Útesy Beachy Head vysoké až 180 metrů jsou proslulé nejen krásou, ale jsou i oblíbeným místem sebevrahů. Každý rok na nich ukončí život dvacet lidí, sdělil Stuart McNab z místní pobřežní stráže. Další oběti si ale vyžádají i mezi lidmi, kteří přecenili své síly. Útesy jsou velmi strmé, což komplikovalo práci týmu, jenž těla vyzvedával.

"Vyzvedávat těla zpod útesu je vždy traumatizující, ale když je v tom dítě, je to ještě citlivější pro lidi, kteří to dělají,“ řekl BBC vrchní inspektor Dick Coates.

Výběr článků

Načítám