Hlavní obsah

Rus vraždil podomácku vyrobeným elektrickým křeslem

– Jekatěrinburg
Novinky, Tomáš Reiner

Policie v ruském Jekatěrinburgu zatkla 30letého inženýra Dmitrije K., který zabíjel pomocí podomácku vyrobeného elektrického křesla. Muž se zatím přiznal pouze k vraždě mladíka, jehož zuhelnatělé tělo bylo objeveno v příkopu u silnice. K dalším se prý dozná, až policie najde těla.

Foto: Profimedia.cz

Rus si zbudoval elektrické křeslo v garáži. Ilustrační foto.

Článek

Podle ruských úřadů technik z nedaleké elektrárny v uplynulém roce zabil nejméně pět lidí. Zatím se přiznal jen k vraždě studenta práv, jehož zuhelnatělé tělo bylo nalezeno v příkopu u silnice. Sám však tvrdí, že obětí jeho pokusů s elektrickým křeslem, které vyrobil, bylo více. K jejich vraždám se prý přizná, až policie najde těla.

Dmitrij K. lákal oběti do své garáže na inzeráty, v nichž nabízel prodej počítačových dílů. Student Anton A. byl podle policie zřejmě jeho první obětí. Dmitrij ho spoutal, jeho tělo omotal měděným drátem a připojil ke generátoru. Po stisknutí tlačítka na klávesnici počítače údajně Anton téměř okamžitě zemřel.

Vrah pak techniku postupně zdokonaloval, přičemž elektřinu zavedl přímo do speciálně zbudovaného křesla. Podle policie Dmitrij K. vyrobil i zvláštní rohožku, která by pustila proud do každého, kdo se na ni postaví. Tu ale nestačil na nikom vyzkoušet.

Vrah navíc policisty požádal, aby mu vrátili fotoaparát, který měl pomocí elektromagnetického paprsku fotografovanému poškodit paměť.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám