Hlavní obsah

Zámek Carly Bruniové u Turína koupil saúdskoarabský princ

Právo, DPA, vpl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Řím

Saudskoarabský princ Valíd bin Talál, v žebříčku časopisu Forbes třináctý nejbohatší muž světa, koupil zámek rodiny francouzské první dámy Carly Bruniové-Sarkozyové poblíž Turína. Za třípatrovou budovu z 11. století se 40 pokoji zaplatil 17, 5 miliónu eur ( 470 mil. korun).

Článek

Italský deník La Stampa dále napsal, že šejkovi, blízkému příteli italského premiéra Silvia Berlusconiho, zámek prodaly Carla Bruniová, její matka Marysa a sestra, herečka a režisérka Valeria Bruniová-Tedeschová.

Už během posledních pět let matka rozprodala vzácný nábytek a obrazy, za něž dostala 10,6 miliónu eur ( 284 mil. korun).

V dubnu založily členky rodiny Bruniových společnost, do níž mají proudit finance z prodeje zámku, který rodina získala v roce 1952.

Bývalá modelka Carla, která se narodila v Turíně v roce 1967, opustila Itálii v roce 1972 , když se přestěhovala do Paříže.

Reklama

Výběr článků

Načítám