Hlavní obsah

Lupič si ze slavného klenotnictví odnesl šperky za čtvrt miliardy Kč

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Paříž

Neznámý lupič v sobotu přepadl obchod světoznámé šperkařské firmy Chopard v Paříži. S odkazem na pařížskou prefekturu o tom informovala agentura Reuters s tím, že škoda se odhaduje až na deset miliónů eur (přes čtvrt miliardy korun).

Foto: Profimedia.cz

Článek

Lupič přepadl klenotnictví na prestižní adrese na náměstí Vendome kolem tří hodin odpoledne. Když vešel do obchodu, vytáhl zbraň a donutil zaměstnance, aby mu vydali asi 15 šperků. Podle policejního mluvčího si odnesl klenoty v hodnotě nejméně šest miliónů eur, jiný policejní zdroj podle agentury Reuters ale mluví až o deseti miliónech eur.

Firma Chopard byla založena v roce 1860 ve Švýcarsku. Orientuje se na luxusní hodinky, šperky a doplňky. Svého času byla dodavatelem hodinek švýcarským drahám, proslulým svou přesností. Šperky této značky se rády zdobí celebrity při podobných příležitostech jako je předávání filmových Oscarů nebo festival v Cannes.

Loni v prosinci gang ozbrojených mužů ukradl z pařížského klenotnictví Harry Winston šperky za 85 milionů eur. Šlo o největší loupež klenotů v historii Francie. Lupiči tu samou pobočku navštívili i přibližně o rok dříve.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám