Hlavní obsah

Italská policie zatkla významného šéfa camorry

– Řím

Italská policie v úterý zatkla významného bosse neapolské mafie Michelea Bidognettiho a současně zabavila mafiánský majetek v hodnotě pěti milionů eur. S odvoláním na ředitelství boje proti organizovanému zločinu (DIA) v Neapoli o tom informovala agentura AFP.

Foto: Novinky

Článek

Společně s Bidognettim jsme zadrželi sedm desítek dalších osob, které jsou zatím vyšetřovány na svobodě. Zabavený majetek zahrnuje především luxusní byty a také několik honosných vil a rovněž zemědělské pozemky.

Při osobní prohlídce objevili vyšetřovatelé u Bidognettiho motáky, které posílal jeho uvězněný bratr Francesco, další z mafiánských bossů, jiným členům svého klanu. Francesco Bidognetti je přitom ve věznici držen ve zvlášť přísném režimu, který mu brání v kontaktu s okolím i s osobami z vnějšku nápravného zařízení.

BODY {font-family:Geneva CE, Arial;font-size:x-small;} .size1 {font-family:Geneva CE, Arial;font-size:xx-small;} .nadpis {font-family:Geneva CE, Arial;color:#0086DF;font-weight:bold;font-size:medium;}

Při další operaci v Neapoli policie zasadila těžký úder klanu Amato-Pagano, který vyšel jako vítěz z krvavé války s klanem Di Lauro počátkem 90. let.

Klan Amato-Pagano byl v současnosti nejmocnějším ve městě, řekl šéf policie Vittorio Pisani televizní stanici Sky TG24. Boss tohoto klanu, 44letý Raffaelle Amato, byl v neděli zadržen v Marbelle na jihu Španělska, jeho manželka skončila za mřížemi v úterý.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám