Hlavní obsah

Zaměstnanci kasin na Ukrajině demonstrovali proti jejich zavření

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kyjev

Několik tisíc zaměstnanců ukrajinských kasin, heren a nočních klubů s herními automaty v pondělí demonstrovalo před prezidentským palácem v Kyjevě proti rozhodnutí parlamentu herny z bezpečnostních důvodů uzavřít. Parlament tak reagoval na nedávný požár v herně, při němž zahynulo devět lidí. Demonstrující v obavách o zaměstnání vyzývali prezidenta Viktora Juščenka, aby zákon vetoval.

Článek

"Neberte nám práci! Hanba! Veto!" skandovali protestující zaměstnanci heren. Mezi transparenty, které nesli účastníci protestu, některé hlásaly Moje děti nebudou mít co jíst, nebo Pane prezidente, jste garantem našeho práva na práci. Obdobné demonstrace se konaly také v Doněcku na východě země, kde se sešlo asi 600 lidí.

"Poslanci přijali populistický zákon, proč ale nemysleli na nás?" ptal se dvacetiletý Vitalij. Ukrajinský parlament v pátek překvapivě rychle přijal zákon, který až na další zakázal činnost všech heren a herních sálů a zrušil vydané licence. Reagoval tak na katastrofální požár v sále s hracími automaty v Dněpropetrovsku ze 7. května.

Neštěstí se stalo v noci v herně umístěné v přízemí čtyřpatrové budovy, zahynulo při něm devět lidí, z toho dvě zaměstnankyně. Herny mají být uzavřeny tak dlouho, dokud nebude prověřena jejich bezpečnost. Kdy se tak ale stane a kdo bude bezpečnost prověřovat, není zatím jasné.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám