Hlavní obsah

Na německém gymnáziu zaútočila maskovaná osoba vyzbrojená noži

Sankt Augustin

Maskovaná osoba s noži vnikla v pondělí do gymnázia v německém Sankt Augustinu nedaleko Bonnu a zranila tu jedno děvče. Škola hned poté spustila alarm a přivolala policii. Agentura DPA informovala o tom, že podle policejních poznatků by pachatelkou mohla být šestnáctiletá žákyně. Policisté ji zatím nechytili.

Foto: Wolfgang Rattay, Reuters

Policisté před německým gymnáziem Alberta Einsteina

Článek

Maskovaná osoba vyzbrojená noži vnikla do gymnázia Alberta Einsteina kolem 9:00. Poté lehce zranila na ruce jednu dívku. Záchranáři ji převezli do nemocnice.

Škola okamžitě spustila takzvaný "amok alarm". Policie podle své mluvčí povolala jednotku zvláštního nasazení, která je vycvičená právě pro podobné situace. Další policejní mluvčí uvedl, že příslušníci žáky odvedli do tělocvičny.

Podrobnosti o pachateli policie zatím nesdělila. Podle jejích poznatků by to mohla být šestnáctiletá žákyně. Dosud ji nezadržela. Ve škole už ale údajně není. Na dámské toaletě příslušníci našli batoh s lahvemi s kapalinou podobnou benzinu a s plynovou pistolí.

Nad gymnáziem, kde studuje asi 800 žáků, kroužil vrtulník. Policie okolí školy hned uzavřela.

Systém "amok alarm" byl zaveden například pro případy, že by do budovy vtrhl šílený střelec. Takový případ se odehrál letos v březnu v západoněmeckém Winnendenu, kde sedmnáctiletý mladík v tamní střední škole postřílel devět žáků a tři učitelky. Na útěku pak zabil další tři lidi a nakonec i sám sebe.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám