Hlavní obsah

Řečtí neonacisté útočili v Aténách na přistěhovalce a anarchisty

Atény

Při střetech mezi skupinou extrémní pravice, imigranty a mezi mladými anarchisty a policií bylo v sobotu v Aténách zraněno 14 lidí. Oznámily to řecké policejní zdroje. Zranění utrpělo devět policistů a pět imigrantů, z nichž dva museli být převezeni do nemocnice.

Foto: Reuters

Řečtí policisté museli zasahovat proti neonacistů a anarchistům, kteří se střetli v ulicích Atén.

Článek

Neonacistická strana Zlatý úsvit, která se s imigranty střetla, předtím uspořádala na centrálním aténském náměstí Omonia shromáždění pod heslem "osvobodit Atény a Řecko od hord nelegálních imigrantů".

Policie náměstí uzavřela, aby zabránila střetu s anarchisty a přívrženci nevládních organizací na podporu imigrantů, kteří proti srazu neonacistů protestovali. Kolem 150 mladých anarchistů zaútočilo se zápalnými lahvemi a kameny proti pořádkovým silám nedaleko aténské polytechniky. Devět policistů přitom utrpělo zranění. Policie zadržela tři osoby.

Atény zažily na počátku roku vypjaté demonstrace spojené s pouličními střety s policií poté, co policejní hlídka nechtěně zastřelila patnáctiletého Alexandros Grigoropoulos, který chtěl na policejní auto hodit molotovovův koktejl. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám