Hlavní obsah

Na prestižní britské škole propukla prasečí chřipka, onemocnělo šest lidí

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Na soukromé Alleyn´s School ve čtvrti Dulwich v jihovýchodním Londýně zaznamenali již šest případů prasečí chřipky. Škola byla neprodleně uzavřena a je tak čtvrtým vyučovacím zařízením, které bylo ve Velké Británii uzavřeno kvůli viru H1N1.

Článek

Alleyn´s School je jednou z nejznámějších škol v Londýně, školné zde přijde na více než 400 tisíc korun ročně. V lavicích této školy sedávaly či sedávají celebrity a děti z velmi movitých rodin, mimo jiné herec Jude Law či zpěvačka skupiny Jamiroquai Jay Kay.

Šest případů na jedné škole je v Británii zatím největším samostatným případem na jednom místě. U dalších dvou studentů navštěvujících Dolphin School v jihozápadním Londýně byla prasečí chřipka potvrzena v pondělí. Jde o dva sourozence jednoho ze šešti nakažených studentů Alleyn´s School.

Zdravotní inspektoři se rozhodli pro uzavření školy, přestože to zřejmě nebylo zcela nezbytné. Tvrdí však, že jako preventivní opatření by to mohlo další studenty uchránit od nakažení tímto virem.

Chřipku do této prestižní soukromé školy zavlekla 11letá studentka, která trávila Velikonoce v USA.

Reklama

Výběr článků

Načítám