Hlavní obsah

Tři Slováci, kteří přiletěli z Mexika, se v nemocnici nehlásili

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)
Bratislava

Tři slovenští turisté, kteří v neděli přiletěli z Mexika do Prahy a čeští lékaři jim nařídili karanténu, nepřišli na vyšetření do nemocnice. Podle televize TA3 jsou už doma. Vyšetření a preventivní hospitalizaci jim doporučil slovenský ministr zdravotnictví Richard Raši.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Na ruzyňském letišti na cestující z Mexika čekaly přísné bezpečnostní kontroly.

Článek

Jedná se o dva obyvatele Bratislavy a jednoho obyvatele Nitry. Všechny tři poslali z Prahy českou sanitkou, která je měla dopravit do nemocnice na bratislavských Kramárech. Turistům se podle TA3 podařilo přesvědčit řidiče sanitního vozu, aby je odvezl domů.

Mluvčí slovenského ministerstva zdravotnictví Zuzana Čižmáriková tvrdí, že řidič sanitky měl z české strany informaci, že turisti mají být umístěni v domácí léčbě. "V pondělí se mají hlásit u ošetřujících lékařů a kontaktovat je bude také ministerstvo zdravotnictví," uvedla Čižmáriková.

Mluvčí Úřadu veřejného zdravotnictví Lenka Šramková přitom informovala, že u slovenských turistů se projevují klinické příznaky chřipky. Na Slovensku se zatím přítomnost chřipky A (H1N1) nepotvrdila.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám