Hlavní obsah

Jsem nejpopulárnější politik světa, chlubí se Berlusconi

Neapol

Italský premiér Silvio Berlusconi se v pátek pochlubil tím, že je nejpopulárnějším politikem na světě. Konzervativní premiér podle agentury Reuters řekl, že podle průzkumů veřejného mínění, které má k dispozici, je jeho obliba vyšší než 75 procent, což z něj činí výrazně populárnějšího politika, než jakým je americký prezident Barack Obama, nebo jakýkoliv jiný předseda vlády.

Foto: Marco Valdo , Reuters

Italský premiér Silvio Berlusconi

Článek

"Průzkumy veřejného mínění ukazují, že on (Obama) je na 59 procentech. Jen (brazilský prezident) Lula (da Silva) je nad 60 procenty - má 64 procent. Takže já jsem rekordně vysoko," sdělil reportérům v Neapoli, kde se účastnil koncertu k 1. máji.

Cestou z koncertní síně na dvaasedmdesátiletého Berlusconiho, který se jednou prohlásil Ježíšem Kristem italské politiky a podruhé zase řekl, že snese srovnání jen s Napoleonem, pokřikovali protestující, aby odstoupil.

Komentátoři se shodují, že je Berlusconi i přes ekonomickou krizi - italská ekonomika má v letošním roce poklesnout o 4,4 procenta - velmi populární, i když možná ne tak, jak sám tvrdí.

Výzkum, který v dubnu zveřejnily levicově orientované noviny La Repubblica, Berlusconiho podporu odhadl na 56 procent. Berlusconi, který si však často stěžuje na zacházení médií, přestože přímo nebo nepřímo ovládá 90 procent italských televizí, však svoji popularitu vidí spíše na 75,1 procenta. "Jde o nezávislé průzkumy, které však nejsou řádně publikovány," postěžoval si.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám