Hlavní obsah

V Moskvě vraždil policista

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moskva

Nejméně tři mrtví a šest raněných zůstalo po střelbě policejního důstojníka v noci na pondělí na jihu Moskvy. Oznámila to ruská média. Někteří ze zraněných jsou ve vážném stavu.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Podle vyšetřovatelů se major policie Denis Jevsjukov přibližně hodinu po půlnoci vracel domů v cizím soukromém automobilu, s jehož řidičem se cestou pohádal. Policista zastřelil řidiče svou zbraní, pak z vozu vystoupil a prošel do blízkého supermarketu, přičemž cestou poranil jednoho muže a ženu. V obchodě v palbě pokračoval. Zasáhl pokladní a jednoho muže, kteří na místě zemřeli, a další čtyři lidi, kteří museli být se zraněními hospitalizováni. Pak střelce zatkla hlídka.

"Aktivně se bránil, střílel, kladl odpor. Byl zázrak, že nikoho z těch, co ho zatýkali, nezasáhl," vylíčil jeden z policistů.

Vyšetřování na místě činu se osobně ujal velitel moskevské policie Vladimir Pronin. Zatčený policista si podle generála Pronina až dosud vedl jako výborný profesionál a nedávno byl povýšen na náčelníka v moskevské čtvrti Caricyno. Vražedný incident podle spekulací ruských médií může souviset s nedělní oslavou, s rodinnou hádkou či s psychickými problémy pachatele.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám