Hlavní obsah

Německým školákům se narodila dcera

– Berlín

Třináctileté Kathrin a patnáctiletému Christianovi začínají rodičovské povinnosti. Školákům se v noci na úterý narodila zdravá dcera. Nejmladší rodičovská dvojice v Německu se z narození potomka těší.

Článek

Dcerka Selina, která přišla podle deníku Bild na svět v porodnici v Bergisch Gladbachu 37 minut po pondělní půlnoci, měří 49 centimetrů a váží 2,9 kilogramu. Rodiče vypadali vyčerpaně, ale šťastně. „Malá je tak neuvěřitelně krásná,“ šeptala Kathrin po porodu, jenž trval téměř 12 hodin.

„Ale vůbec to nebylo tak zlé,“ tvrdí nezletilá matka. „Porodní bolesti jsem si představovala ještě mnohem silnější,“ dodala.

Za sexuální styk s Kathrin by Christian mohl být stíhán, neboť souložit s osobou mladší čtrnácti let je v Německu trestné. Tamní úřady bývají v obdobných případech značně benevolentní a zasahují až na základě případného udání kvůli pohlavnímu zneužití. Jinak se drží zásady, že kde není žalobce, není ani soudce.

O neplánovaném těhotenství se Kathrin dověděla při své první návštěvě gynekologa. „Chtěla jsem si nechat předepsat pilulku. Nato lékař řekl: ‚Srdečně blahopřeji. Už jste těhotná‘,“ tvrdí matka, která do ledna chodila do 7. třídy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám