Hlavní obsah

Francouzští rybáři zastavili trajekty v Lamanšském průlivu

Novinky, Tomáš Reiner

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Britská lodní společnost Peninsular and Oriental zrušila ve středu veškeré spoje trajektů mezi Británií a hlavními francouzskými přístavy poté, co lodě francouzských rybářů tyto přístavy zablokovaly. Příčinou byla nespokojenost rybářů s kvótami pro lov.

Článek

Rybářské lodě zamezovaly vjezd veškerým lodím do Calais, Boulogne i Dunkirku od úterního večera. Blokáda způsobila také dopravní problémy v jihovýchodním britském hrabství Kent, informovala stanice BBC.

Spousta motoristů byla nucena strávit noc v autě. Francouzský Červený kříž jim dodal přikrývky a postavil i provizorní stanový tábor. Armáda rozdávala jídlo. Blokáda byla v noci na čas přerušena, aby se mohlo vylodit asi 3000 lidí z lodí u přístavů. Britská policie pak ve středu musela znovu uzavřít příjezdovou dálnici k Doveru.

Francouzská vláda mezitím ve středu znovu odmítla požadavky protestujících rybářů, aby uvolnila kvóty pro odchyt tresek. Naznačila ale, že by rybářům mohla poskytnout dodatečné finance. Mluvčí vlády Luc Chatel navíc řekl, že Francie při posledních jednáních v rámci EU dosáhla 30procentního navýšení kvót pro lov v Lamanšském průlivu.

Reklama

Výběr článků

Načítám