Hlavní obsah

Britské školy si na studenty najímají bývalé policisty a vojáky

– Cardiff
Novinky, Tomáš Reiner

Přijmeme rozhodného a tvrdého muže, který v našich studentech vzbudí respekt. I takto jednoduše by se daly číst inzeráty, jejichž prostřednictvím ve Velké Británii školy stále častěji hledají vhodné asistenty pro učitele. Informoval o tom list The Times.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Problémem chování na školách a krizí autority učitele se zabývala víkendová konference školských odborů v Cardiffu. Školy potíže řeší najímáním mužů s předchozími pracovními zkušenostmi v bezpečnostní sféře. Podle Timesů přijala jedna londýnská škola na post asistenta učitele dva bývalé vyhazovače, jeden z nich v ní stále pracuje. Škola není jediná a lidí se pořád nedostává.

Mnohdy školy v inzerátech přímo specifikují, že hledají někoho, kdo dříve sloužil v armádě či u policie. Učitel matematiky na druhém stupni základní školy v londýnském Camdenu před delegáty řekl, že ředitelé přijímají kohokoliv, kdo má čistý trestní rejstřík.

„Hledáme tvrdé asistenty a dohlížitele. Můžete být bývalý mariňák, vězeňský strážce, vyhazovač, policista, hasič, sportovec nebo herec. Potřebujeme někoho, kdo si myslí, že se hodí do školního prostředí a zvládne školáky.“ (inzerát jedné pracovní agentury v Birminghamu).

Asistenti pomáhají jen s technickými aspekty výuky a především dohlížejí, aby se školáci náležitě chovali. Nemají pedagogické vzdělání, práci a výuku vede učitel, který ale ve třídě potom není pořád.

Anketa

Souhlasíte s řediteli britských škol, kteří najímají tvrdé dohlížitele žáků?
Ano
88,3 %
Ne
9,8 %
Nevím
1,9 %
Celkem hlasovalo 8298 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám