Hlavní obsah

Další šílený střelec v Německu, nejméně dva mrtví v soudní budově

Novinky, ČTK, Tomáš Reiner
Landshut
Aktualizováno

Nejméně dva mrtvé a několik zraněných si vyžádala střelba v budově okresního soudu v jihoněmeckém Landshutu. O přestávce v jednání před vynesením verdiktu o dědictví šedesátiletý muž zastřelil svou 48letou švagrovou. Pak se zabil. Dva lidé byli zraněni.

Článek

Střelec svou švagrovou zasáhl do hlavy, ženu nezabil na místě, ale zachránit se ji nepodařilo. Vážná zranění utrpěl i jeden z právních zástupců, ten však nezemřel, jak uváděla CNN. Zranění utrpěla také jedna žena. Oba byli převezeni do nemocnice, nejsou ale v ohrožení života.

Šedesátiletý muž se pak v jedné ze soudních místností zastřelil. Policejní mluvčí Leonard Mayer řekl televizi N-Tv, že střelec udeřil bez varování. Policie budovu vyklidila.

Foto: Reuters

Budova soudu v bavorském Landshutu, kde začal střílet účastník dědického sporu.

Budova soudu v bavorském Landshutu, kde začal střílet účastník dědického sporu.

FOTO: Reuters

Svědkové popsali, že se muž účastnil jednání v dědickém řízení, když náhle okolo 10:15 vytáhl pistoli a začal kolem sebe pálit. Podle N-Tv se jedná o muže z jihobavorského Dingolfingu. V projednávaném případu se jednalo o dům v Augsburgu, o který se přetahovalo sedm sourozenců.

Jeden ze střelcových příbuzných zveřejnil také dopis na rozloučenou. Podle policie je ale nutné prověřit, zda ho skutečně napsal střílející muž. Pisatel si v listu stěžuje na údajný teror páchaný jeho příbuznými, který trvá desetiletí, i na letité právní spory. "Dnes je to moje poslední ráno," stojí v dopise. Podle něj se střelec necítil být vrahem a chtěl potrestat své příbuzné za jejich chování. "Zaplatím za to nejvyšší cenu - zaplatím svým životem."  

Útok následuje tři týdny poté, co ve Winnendenu na západě země zaútočil ve své bývalé škole a okolí sedmnáctiletý mladík. Zastřelil 15 lidí a později spáchal sebevraždu. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám