Hlavní obsah

Do Severního moře se zřítila helikoptéra, nejméně 10 mrtvých

Novinky, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn
Aktualizováno

Do Severního moře se ve středu zřítil vrtulník s nejméně 16 lidmi na palubě, informovala o tom britská pobřežní stráž. Podle britských médií zemřelo nejméně deset lidí.

Článek

Helikoptéra havarovala okolo 14. hodiny místního času asi 55 kilometrů od Crimondu v britském hrabství Aberdeenshire. Tamní pobřežní stráž krátce poté zahájila záchrannou operaci. Armáda nasadila tři vrtulníky a jeden letoun. V oblasti pomáhalo také několik rybářských lodí, uvedla BBC.

Na palubě vrtulníku bylo 14 pasažérů a dvoučlenná posádka. Stroj se vracel od ropné plošiny Miller společnosti British Petroleum asi 270 kilometrů na severovýchod od Aberdeenu. Posádka prý vyslala nouzový signál a záhy poté helikoptéra skončila v moři.

Pátrací helikoptéry RAF později potvrdily objev dvou záchranných raftů, které ovšem byly převržené. Podle nepotvrzených zpráv bylo nalezeno deset mrtvých těl, po dalších lidech se dál pátrá.

Je to už druhá nehoda helikoptéry u skotských břehů za poslední dva měsíce. V polovině února musel ve studených vodách asi 200 kilometrů od Aberdeenu nouzově přistát stroj Super Puma s 18 lidmi na palubě. Nikomu se nic nestalo. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám