Hlavní obsah

Německé holčičky zemřely při hrátkách s fénem ve vaně

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Berlín

Hrátky ve vaně s fénem zapojeným do sítě se staly osudnými dvěma holčičkám ze západoněmecké obce Luststadt nedaleko města Ludwigshafen. Bezvládná těla svých dcer ve věku čtyři a šest let našla podle německých serverů v neděli večer jejich třicetiletá matka, která utrpěla těžký šok. Podle dosavadních vyšetřování vše nasvědčuje tomu, že šlo o tragickou nehodu.

Foto: Igor Šefr , ČTK

Dívky zabil elektrický proud, když jim přístroj spadl do vody. Ilustrační foto

Článek

Dívky zabil elektrický proud, když jim přístroj spadl do vody. Lékaři se hodinu marně snažili sestry oživit, uvedla dnes mluvčí místní policie Simone Eisenbarthová. Rodiče dívek utrpěli těžký šok a nebyli schopni vypovídat. Podle policie však nic nenasvědčuje cizímu zavinění smrti dívek.

Odborníci upozorňují, že v koupelnách by mělo být co nejméně elektrických zařízení a v domácnostech s malými dětmi mají být přístroje umístěny mimo jejich dosah.

"Rodiče musí i na starší děti během koupání vždy dohlížet," zdůraznila dále německá odbornice na bezpečnost dětí Martina Abelová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám