Hlavní obsah

Fritzl chce napsat knihu, sebevraždu neplánuje

Právo, vpl

Ačkoli Josefa Fritzla (73) ustavičně sledují, aby nespáchal sebevraždu, podle svých slov se zemřít vlastní rukou nechystá. „O sebevraždě ani v nejmenším neuvažuji. Rád bych o tom všem napsal knihu,“ řekl prostřednictvím advokáta Rudolfa Mayera rakouskému týdeníku News v prvním rozhovoru od okamžiku, kdy mu soud vyměřil doživotí za nejhorší případ incestu v rakouských dějinách.

Článek

Fritzl, který mlčení prolomil po více než dvou týdnech, zároveň vyjádřil přání, aby psychiatři „pořádně překopali mou nemocnou duši“. „Věřím, že získanými poznatky pomohou rodině,“ dodal.

Fritzl zároveň přiznal, že si přál nejtvrdší trest, zejména od chvíle, kdy spatřil dceru Elisabeth v soudní síni.

„Když jsem ji tam zahlédl, něco se ve mně zlomilo. Pocítil jsem něco, co se dá jen těžko popsat. Potom jsem už chtěl nejpřísnější trest. Nezasloužím si žádnou milost, musel jsem říci pravdu, bez zamlčování toho, co všechno jsem udělal,“ uzavřel.

Kdo je Josef Fritzl

Josef Fritzl se narodil 9. dubna 1935. Vyrůstal bez otce a v dětství byl podle jeho sestry téměř denně bit svou matkou. Vyučil se elektrotechnikem. Se svou ženou Rosemarie má sedm dětí. Poprvé měl problémy se zákonem v roce 1967, kdy byl obviněn ze znásilnění. Fritzl vlastní v Amstettenu pět nemovitostí, některé však značně zadlužené, včetně domu, v jehož sklepení zneužíval a věznil svou dceru a následně i jejich potomky. V březnu 2009 byl odsouzen na doživotí a byla mu přikázána ochranná léčba.

Reklama

Výběr článků

Načítám