Hlavní obsah

Ital znásilňoval dceru, jeho syn v tom pokračoval u svých dětí

Právo, znk
Turín
Aktualizováno

Policie v severoitalském městě Turín zatkla muže (63), který po 25 let znásilňoval a věznil svou nyní 34letou dceru. V cele skončil i jeho syn (40), který v jeho "odkazu" pokračoval a kromě sestry znásilňoval i vlastní nezletilé dcery, napsal list La Repubblica s odvoláním na páteční tiskovou zprávu policie.

Foto: , Novinky

Článek

Vyšetřování začalo v říjnu 2008, kdy čtyřiatřicetiletá žena, která dostala krycí jméno Laura, přišla v doprovodu rodiny na policii s tím, že ji bratr znásilnil a po dva týdny věznil ve svém bytě. Policie pak přišla na to, že bratr zneužíval i vlastní dcery ve věku 6, 8, 12 a 20 let a nutil je, aby byly přítomny jeho sexuálním aktům.

Z odposlechů ale vyšla najevo i další hrůzná skutečnost: Lauru od jejích devíti let zneužíval také její otec, obchodní cestující. Ten nutil dceru žít v otrockých podmínkách - nesměla ven bez rodičů, kteří ji ani nenechali dokončit základní školu, a ve svém pokoji navíc neměla elektrické osvětlení.

Vyšetřovatelé tvrdí, že o zneužívání věděli všichni členové rodiny, platilo ale nepsané pravidlo, že prvorozená dcera "patří“ otci. Laura a její neteře jsou nyní v péči psychiatrů.

La Repubblica srovnává případ s aférou Rakušana Josefa Fritzla, jenž byl minulý týden odsouzen na doživotí za to, že svou dceru Elisabeth 24 let věznil ve sklepě, znásilňoval ji a zplodil s ní sedm dětí.

Skutečná identita "Laury" je pečlivě tajena.

Reklama

Výběr článků

Načítám