Hlavní obsah

Německá policie léta pátrala po neexistující sériové vražedkyni

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Berlín

Němečtí policisté mají velkou ostudu. Několik let pátrali po sériové vražedkyni, která měla spáchat až 32 různých trestných činů včetně tří vražd. Na všech místech byla stopa její DNA. Nyní se ukázalo, že nikdo takový neexistuje a činy spolu vzájemně nesouvisí.

Článek

Policie našla za posledních 15 let stejné stopy u 32 případů od krádeží po vraždy. Na místě byla stejná DNA, kterou identifikovali jako ženskou. Nyní vyšlo najevo, že vzorek patřil ženě, která vyráběla vatové tyčinky, na něž se odebírají vzorky z místa činu. Ty nebyly zcela sterilní a v laboratoři se vždy našly stopy ženy, která měla při výrobě tyčinky v ruce.

O objevu informovalo ve středu několik německých médií s odvoláním na tamní kriminalisty. Státní zastupitelství v Heilbronnu se přiznání, že tomu tak opravdu je, zatím vyhnulo, připustilo však, že "vše tomu zatím nasvědčuje". Podezření na takovou možnost vyšetřovatelé pojali již v dubnu 2008 a od té doby ji prověřovali.

Žena měla své činy páchat v Německu, Francii a Rakousku. Kromé série vloupání měla mít na svědomí i vraždu 22leté policistky z jara 2007, důchodkyně v roce 1993 a 61letého muže v roce 2001 na jihozápadě Německa. Všechny tyto činy se nyní budou znovu šetřit a hledat se jejich skuteční pachatelé.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám