Hlavní obsah

Bývalému šéfovi britské banky s penzí 700 tisíc liber poničili dům a auto

Novinky, Vladimír Michna, SkyNews

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Edinburgh

Útočníci napadli ve středu ráno v Edinburghu dům a auto bývalého šéfa Royal Bank of Scotland sira Freda Goodwina. Při incidentu vandalové rozbili okna jeho vily a rozbili také jeho zaparkované auto. Sir Goodwin byl kritizován za to, že pobírá penzi 700 tisíc liber ročně přesto, že banku ve stejné době finančně podpořila vláda kvůli krizi.

Foto: Profimedia.cz

Sir Fred Goodwin

Článek

Neznámí pachatelé rozbili okna Goodwinova mercedesu i jeho vily. Policie případ vyšetřuje jako vandalismus. Není známo, zda byl někdo z jeho rodiny v době incidentu v domě. V domě bývalého výkonného šéfa jedné z největších britských bank nebyly dosud nalezeny žádné stopy.

"Můžeme potvrdit, že jsme na tuto adresu dorazili ve 4:35 ráno,“ uvedl policejní mluvčí v Edinburghu. "Vyšetřování stále probíhá. Hledáme svědky,“ dodal mluvčí.

Jedenapadesátiletý bývalý skotský bankéř Goodwin měl v londýnském finančním centru City přezdívku Fred Trhač kvůli jeho politice finačních škrtů a úspor. Penze ve výši 700 tisíc liber, která byla šlechtici Goodwinovi přiznána, tvrdě kritizovala média, protože banka, ve které působil, ve stejné době přijala podporu britské vlády kvůli finanční krizi.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám