Hlavní obsah

Letadlo ČSA mělo podezření na poruchu, vrátilo se do Hamburku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hamburk/Praha
Aktualizováno

Dopravní dvomotorové turbovrtulové letadlo ATR-42 společnosti ČSA se ve středu ráno kvůli podezření na poruchu motoru vrátilo po půlhodině letu do Hamburku, kde bezpečně přistálo. Nikdo z 20 cestujících a čtyř členů posádky na lince OK 547 Hamburk-Praha nebyl zraněn. Oznámila to agentura DPA s odvoláním na mluvčí hamburského letiště.

Článek

"Všech 20 cestujících bylo přepraveno do cílové destinace následným letem s přistáním v Praze v 11:00 hodin místního času," řekla ČTK mluvčí aerolinií Daniela Hupáková a k případu dodala: "Kapitán se v souladu s bezpečnostními postupy rozhodl nepokračovat v letu do cílové destinace z důvodu podezření na poruchu jednoho z motorů." 

Pilot dvoumotorového turbovrtulového stroje typu ATR 42 ohlásil krátce po startu podezření na závadu na motoru a po zhruba 20 minutách ve vzduchu se vrátil na hamburské letiště Fuhlsbüttel. Tam bylo preventivně připraveno několik hasičských vozů, aby v případě nutnosti zasáhly. "Nyní stroj prochází důkladnou technickou kontrolou, která by měla určit příčinu případného technického problému," dodala mluvčí ČSA.

Dopravní turbovrtulová letadla ATR vyrábí italská společnost Alenia Aeronautica. Stroje ATR 42 a ATR 72 jsou letadla krátkého doletu, která ČSA používají mimo jiné pro lety do Vídně nebo Mnichova a vlastní jich celkem dvanáct.

Reklama

Výběr článků

Načítám