Hlavní obsah

Britové prodávají celou vesnici za 25 miliónů liber

Novinky, BBC,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tradiční anglická vesnice s 22 domky a chalupami, panstvím a farou je na prodej. Nadace, která ji vlastní, se ji rozhodla nabídnout i s okolními pozemky, obchody a kriketovým hřištěm za 25 miliónů liber. Celková rozloha pozemků je asi osm kilometrů čtverečních.

Článek

Vesnici Linkenholt u Andoveru v hrabství Hampshire na jihu Anglie vlastní charitativní nadace Herberta a Petera Blagraveových. Ta se ji rozhodla prodat, protože chce použít kapitál jinde.

Vesnice se bude prodávat ve veřejné dražbě ve středu, uvedla realitní kancelář Jackson-Stpos and Staff. Počáteční cena se podle ní má pohybovat mezi 22 a 25 milióny liber. Podle realitní kanceláře jde o bezpečnou investici v době krize. Místní doškař Paul Raynesford považuje cenu za adekvátní.

Ve vesnici je 22 domů, obchod a kriketové hřiště

FOTO: Novinky.cz s použitím Mapy.cz

Do aukce jde téměř celá stylová anglické vesnice. Její součástí je i panství, věž s hodinami, stará fara i dvě kovárny. Mnohé domy mají doškové střechy. K vesnici patří i 607 hektarů zemědělské půdy a 182 hektary lesa a kriketové hřiště.

Kupec ale nezíská kostel svatého Petra z 12. století, který byl výrazně představen v roce 1871.

Musí také nechat v domech stávající nájemce. Ti doufají, že poklidný staroanglický ráz vesnice s pomalu plynoucím časem zůstane zachován a panství si koupí čestný a slušný člověk, který na něm bude žít.

Vesnici vlastní nadace žokeje a filantropa Herberta Blagraveho. Nakázal, aby jmění sloužilo nemocným dětem a starým a zraněným žokejům.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám