Hlavní obsah

Slovenská policie obvinila řidiče autobusu za smrt 12 lidí

– Bratislava
Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Slovenská policie obvinila řidiče autobusu, který se koncem února srazil s vlakem u obce Polomka. Při nehodě zahynulo 12 cestujících v autobuse a 19 bylo zraněno. Policie oznámila, že pokud bude řidiči prokázána vina, hrozí mu čtyři až deset let vězení.

Foto: Eduard Genserek, ČTK

Z autobusu, ve kterém jelo 35 lyžařů, zbyla jen hromada plechů.

Článek

"Předběžným viníkem nehody je řidič autobusu, který na železničním přejezdu nedal přednost přijíždějícímu vlaku. Podle materiálů, které máme k dispozici, autobus před přejezdem nezastavil," uvedl na tiskové konferenci ředitel krajské policie v Banské Bystrici Marián Slobodník.

Znalci nezjistili na autobuse žádnou technickou závadu, která by mohla ovlivnit průběh nehody. Vyšetřování pokračuje a policie čeká na další znalecké posudky.

Řidič autobusu Ján Minarovič (46) zatím nevypovídal, protože je ve špatném psychickém stavu. Policie zatím vyslechla 24 svědků havárie.

Parta kamarádů z města Bánovce nad Bebravou jela lyžovat do lyžařského střediska u Polomky. Nehoda se stala asi 500 metrů před cílem jejich cesty [celá zpráva]. Při nehodě zahynulo několik manželských párů.

 BEZ KOMENTÁŘE: Tragická nehoda na Slovensku

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám