Hlavní obsah

Slovenští hackeři napadli také stránky prezidenta Gašparoviče

– Bratislava
Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Po úterním útoku na internetovou stránku kandidátky na slovenskou prezidentku Zuzany Martinákové, si počítačoví piráti ve středu vzali na mušku i web současného prezidenta Ivana Gašparoviče.

Článek

V sekci proč kandiduji, vetřelci na Gašparovičovu stránku napsali: “To všechno mi do hlavy natlačil Fico, ale já to nesmím nikomu říkat. Popravdě, já moc nevěřím, že to dělá pro moje dobro. Ale zase s prezidentským platem jsem celkem spokojený, tak jsem si řekl, proč bych se mu nepodřídil. Jít do důchodu se mi ještě nechce.”

To všechno mi do hlavy natlačil Fico. Popravdě, já moc nevěřím, že to dělá pro moje dobro. Ale zase s prezidentským platem jsem celkem spokojený...
Slovenští hackeři na Gašparovičových stránkách

Hackeři v úterý umístili na internetovou stránku kandidátky Zuzany Martinákové oznam, že odstupuje z boje. "Není to pravda, pokračuji v kampani. Je to cílená antikampaň," reagovala předsedkyně Svobodného fóra Martináková. 

Piráti umístili na její stránku oznámení: "Pod tlakem okolností jsem se rozhodla ukončit probíhající kampaň a stáhnout svou kandidaturu na post prezidenta Slovenské republiky. Moje rozhodnutí vychází z množství impulsů a podnětů ze strany vás občanů i vnitrostranické diskuse ve Svobodném fóru." Zároveň doporučili příznivcům Martinákové, aby ve volbách odevzdali svůj hlas současnému prezidentovi Ivanu Gašparovičovi.

Martináková zvažuje, že podá trestní oznámení na neznámého pachatele. "Do kandidatury jsem vstupovala s maximální vážností. Momentálně jsem v preferencích na třetím místě, což považuji za vynikající východisko pro větší úspěch. Zdá se, že moje preference u někoho vzbuzují obavy," uvedla Martináková.

První kolo přímých voleb hlavy státu se bude konat 21. března. Pokud žádný ze sedmi kandidátů nezíská nadpoloviční většinu hlasů, dva nejúspěšnější kandidáti postoupí do druhého, které se bude konat 4. dubna.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám