Hlavní obsah

Hackeři zaútočili na stránky kandidátky na slovenského prezidenta

– BRATISLAVA
Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Hackeři v úterý odpoledne umístili na internetovou stránku kandidátky na slovenského prezidenta Zuzany Martinákové text, že odstupuje z boje. Doporučili volit jiného kandidáta. Martináková se ohradila, že do voleb půjde a zvažuje podání trestního oznámení na původce počítačového útoku.

Článek

"Není to pravda, pokračuji v kampani. Je to cílená antikampaň," reagovala předsedkyně Svobodného fóra Martináková na útok na své webové stránky.

Hackeři umístili na její stránku sdělení: "Pod tlakem okolností jsem se rozhodla ukončit probíhající kampaň a stáhnout svou kandidaturu na post prezidenta Slovenské republiky. Moje rozhodnutí vychází z množství impulsů a podnětů ze strany Vás, občanů i vnitrostranické diskuse ve Svobodném fóru."  Útočníci zároveň doporučili příznivcům Martinákové, aby ve volbách odevzdali svůj hlas současnému prezidentovi Ivanu Gašparovičovi.

Martináková zvažuje, že podá trestní oznámení na neznámého pachatele. "Do kandidatury jsme vstupovala s maximální vážností. Momentálně jsem v preferencích na třetím místě, což považuji za vynikající výchozí bod pro větší úspěch. Zdá se, že moje preference u někoho vzbuzují obavy," uvedla Martináková.

První kolo přímých voleb hlavy státu se bude konat 21. března. Pokud žádný ze sedmi kandidátů nezíská nadpoloviční většinu hlasů, dva nejúspěšnější kandidáti postoupí do druhého kola, které se bude konat 4. dubna.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám