Hlavní obsah

Církev vyzvala Italy ke kyberpůstu před Velikonocemi

Novinky, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ŘÍM

Představitelé katolické církve vyzvali Italy, aby se v rámci půstu před Velikonocemi nevzdávali pouze alkoholu či sladkostí, ale také elektronických přístrojů, jejichž prostřednictvím se stále hojněji utíkají do virtuálního světa. Italové by podle církve měli každý pátek zastavit odesílání sms či komunikaci přes internetové portály jako Facebook.

Foto: Dario Pignatelli, Reuters

Virtuální vztahy podle papeže Benedikta XIV. ty skutečné nenahradí.

Článek

Výzva částečně navazuje na nedávné papežovo varování mladých lidí před vztahy ve virtuálním světě, které ty reálné nenahradí. Italové zasílají vůbec nejvíc sms zpráv ze všech Evropanů. Z každého mobilu jich je měsíčně odesláno průměrně na padesát.

Kampaň za "textový půst“ začala podle listu The Times v Modeně, Bari a Pesaru a brzy zasáhla i další oblasti.

Podle modenského arcibiskupa Benita Cocchiho není zdržení se od odesílání zpráv jenom aktem sebezapření, ale také gestem politickým, které má ukázat na problémy třetího světa. Upozornil na koltan, směs minerálů tantalitu a kolumbitu, který je základním prvkem v elektronických přístrojích, a tudíž je příčinou vražedných bojů v Kongu, kde se těží.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám