Hlavní obsah

Josef Fritzl se ve vězení chová vzorně, spoluvězni na něj neútočí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

VÍDEŇ

Josef Fritzl, který 24 let ve sklepení svého domu věznil svou dceru a zplodil s ní sedm dětí, se ve vazební věznici chová dobře. Napsala to ve středu agentura APA s odvoláním na vedení věznice v St. Pöltenu, kde čeká na proces. Věznice popřela spekulace médií, že Fritzl je vystaven fyzickému násilí od spoluvězňů.

Foto: Reuters

Rakušan Josef Fritzl, který 24 let věznil svou dceru Elisabeth.

Článek

Fritzl působí klidným dojmem. Je nenápadný, zdvořilý, slušný a přizpůsobivý. Těmito slovy popsal ředitel vězeňského zařízení v St. Pöltenu Günther Mörwald třiasedmdesátiletého muže z Amstettenu, který podle obžaloby 24 let ve sklepní kobce znásilňoval svoji dceru a zplodil s ní sedm dětí.

Navzdory mnoha opačným informacím médií se žádné případy útoků na jeho osobu ze strany spoluvězňů nevyskytly, prohlásil Mörwald. Fritzl je na cele o 12 metrech čtverečních se spoluvězněm. Kontakty s ostatními vězni, kterých je ve věznici 250, nevyhledává.

Na vězeňský dvůr Fritzl vychází k procházkám jen nepravidelně.

Fritzl může poslouchat rádio, dívat se na televizi a půjčovat si noviny, časopisy a knihy z tamní knihovny. Podle Mörwalda neměl Fritzl zatím žádná zvláštní přání a kontakt udržuje převážně jen se svým právníkem. 

Proces s Josefem Fritzlem by měl být zahájen v Sankt Pöltenu v pondělí 16. března. Předpokládá se, že potrvá pět dní. Kvůli ochraně obětí se bude konat po většinu doby s vyloučením veřejnosti.

Proces s Josefem Fritzlem by měl být zahájen v Sankt Pöltenu v pondělí 16. března. Předpokládá se, že potrvá pět dní. Kvůli ochraně obětí se bude konat po většinu doby s vyloučením veřejnosti. 

Fritzl věznil ve speciálně upraveném sklepení vlastního domu v Amstettenu svou dceru Elisabeth téměř 24 let, pravidelně ji zneužíval a zplodil s ní sedm dětí, z nichž jedno brzy po porodu zemřelo. Podle odhadů soudních znalců ji za dobu věznění znásilnil asi 3000krát. Případ vyšel najevo až loni v dubnu, kdy jedno z vězněných dětí těžce onemocnělo a muselo být převezeno do nemocnice.

Reklama

Související témata:

Související články

Vězni chtěli Fritzla zabít

Rakušana Josefa Fritzla (73), který 24 let věznil ve sklepě svého domu v Amstettenu dceru Elisabeth (42) a víc než třitisícekrát ji znásilnil, chtěli jeho...

Výběr článků

Načítám