Hlavní obsah

Vlak zastavil jen 30 metrů od uvízlého českého kamionu

Právo, ivi (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRATISLAVA

Český kamion, který převážel na Slovensku dřevo, dostal v pondělí smyk a zůstal viset na zasněženém železničním přejezdu u Kysuckého Nového Mesta. Přijíždějící osobní vlak zastavil pouhých 30 metrů před kamionem.

Foto: Eduard Genserek, ČTK

Nehoda autobusu u slovenské Polomky, která si v sobotu vyžádala 12 obětí. Autobus také uvázl na kolejích.

Článek

Po sobotní kolizi autobusu s vlakem u Polomky, která si vyžádala 12 mrtvých, tak strojvedoucí osobního vlaku zabránil další tragédii na slovenské železnici. Za půl hodiny měl jet po trati mezi Žilinou a Čadcou rychlík, jehož rychlost v těchto místech dosahuje 100 kilometrů v hodině a ten by už pravděpodobně neubrzdil.

V té době ale už bylo vypnuté trolejové vedení a další vlak po trati jet nemohl. Zadní náprava přívěsu naloženého dřevem se dostala mimo silnici a řidič nemohl jet kupředu ani dozadu. Kabina kamionu zůstala viset přímo na kolejích.

"V tom začala zvonit signalizace a řidič byl zoufalý," uvedl v televizi Markíza svědek, který běžel po trati a snažil se signalizovat strojvedoucímu, že na trati je překážka. Přivolaní členové záchranných složek museli vyložit celý náklad, aby mohli kamion vyprostit. Podařilo se jim to za dvě hodiny. Rychlík z Prahy do Žiliny se kvůli nehodě opozdil o 80 minut.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám