Hlavní obsah

Dva policisté zbili ve Vídni černocha – učitele angličtiny

Právo, vpl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

VÍDEŇ

Dva policisté v civilu zbili za bílého dne u stanice metra Vídeň-Spittelau minulou středu Afroameričana, který na vídeňské Vienna International School vyučuje angličtinu a tělesnou výchovu. Muži sledovali Američana, jehož považovali za drogového dealera, už ve vagónu na lince U-4 a když vystoupil, srazili ho na zem a bili ho pěstmi.

Foto: Marek Damm, Právo

Článek

 „Moje přítelkyně, která se pokoušela ode mě útočníky odtrhnout, utrpěla rovněž zranění,“ řekl šokovaný učitel listu Kurier.

Po deseti minutách, když se muži představili jako policisté z oddělení pro boj proti narkotikům, ho zraněného nechali ležet na ulici. V noci na sobotu musel být hospitalizován v nemocnici kvůli bolestem hlavy a žeber.

„Chci jediné: aby policie přiznala, čeho se dopustila,“ řekl a upozornil na jasný útočný úmysl obou policistů. Ředitelství vídeňské policie nejprve sdělilo, že o žádném incidentu neví, posléze uvedlo, že se „incident vyšetřuje“.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám